Mediq komt naar Bleiswijk

21 maart 2017

Mediq bouwt state-of-the-art distributiecentrum in Bleiswijk

UTRECHT - Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen, is gestart met de bouw van een technologisch hoogwaardig distributiecentrum in Bleiswijk. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en zal het complete Mediq-assortiment van ruim 20.000 artikelen huisvesten. Het wordt in het vierde kwartaal van 2017 opgeleverd.

“Met dit uitgebalanceerde opslag- en distributieconcept winnen we voor al onze businessmodellen in snelheid, kwaliteit en kostenefficiëntie. Zowel voor zorg bij mensen thuis als voor de dienstverlening aan ziekenhuizen, zorginstellingen, thuiszorg en eerstelijnspraktijken. Ook kunnen we onze ambitie om in volume en assortiment te groeien kracht bijzetten”, aldus Mediq-directeur Vincent Weijers.

Centrale ligging

Weijers vervolgt: “De Mediq-distributiecentra in Didam, Moordrecht, Nieuwegein en Oud-Beijerland verhuizen begin 2018 gefaseerd naar de nieuwe locatie. Zo gaan we vanuit één omnichannel magazijn de distributie naar al onze indirecte en directe klanten in de Benelux verzorgen. Door deze investering realiseren we een hogere efficiëntiegraad in opslag, voorraadbeheer en transport. Ook kunnen we onze medewerkers en mechanisatie optimaal inzetten. De kwaliteits- en doelmatigheidswinst die we hierdoor behalen is van grote waarde gezien de prijsdruk in de zorgmarkt.”

Doorslaggevend bij de keuze van de nieuwe locatie op het Prisma Bedrijvenpark waren de centrale ligging en goede bereikbaarheid. Het nieuwe distributiecentrum wordt gerealiseerd door WDP en VDR Bouwgroep. Technologiebedrijf KNAPP verzorgt de mechanisatie met een zonepicking-systeem en shuttle-werkstations. Het magazijn wordt deels ingericht met palletstellingen voor orderpicking. Dit zorgt onder andere voor verkorting van de orderproductietijd en verhoging van de leverbetrouwbaarheid. Ook stelt het nieuwe concept Mediq in staat om zijn schaalvoordelen beter te benutten om de klant de best mogelijke service te bieden.

Duurzaamheid en kwaliteit

Het pand wordt conform de BREEAM-duurzaamheidseisen gebouwd, en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen voor geconditioneerde en gecontroleerde opslag en orderpicking van medische hulpmiddelen. Voor medewerkers verbetert de kwaliteit van het werk doordat nog maar een beperkt deel van de orderverzameling handmatig plaatsvindt.

Bovendien worden de magazijnwerkplekken ergonomisch ingericht. Naast de magazijnen is 1.500 vierkante meter gereserveerd voor kantoren en speciale ruimten voor bijvoorbeeld maatwerkoplossingen voor stomapatiënten en het spoelen van medische pompen. Verder is een mezzaninevloer van 4.000 meter voorzien voor het uitvoeren van serviceactiviteiten zoals onderhoud en kalibratie van medische apparatuur, en het op basis van klantwensen ompakken van artikelen.

Bron: www.transport-online.nl

Overtuigd? Neem nu contact met ons op.

Direct contact met Circulairstaal®? Neem contact op via Whatsapp.