Marktintroductie LOGISTAAL

16 mei 2017

LOGISTAAL, uniek circulair staalconcept van Van den Brink Staalbouw

Van den Brink Staalbouw uit Barneveld is in beweging. Met LOGISTAAL bedacht het innovatieve staalbedrijf een uniek circulair concept voor nieuwbouw van logistiek vastgoed. Een goed doordachte ontwikkeling, snel, voordelig en goed. De draagconstructies uit staal, zijn efficiënt ontworpen, geschikt voor hergebruik, demontabel en waardevast. LOGISTAAL biedt zelfs een terugkoopgarantie aan. Het stalen casco is geschikt voor het aanbrengen van onder andere sprinklervoorzieningen, borstweringen, dak- en gevelbeplatingen, ramen, deuren en docks.

 “In het afgelopen jaar hebben wij voor diverse opdrachtgevers meerdere distributiecentra gebouwd. Telkens weer was de uitdaging om in een kort tijdsbestek een draagconstructie te ontwerpen, in staal of beton, of een combinatie daarvan, om deze uiteindelijke met een hoge bouwsnelheid te realiseren. Dat kunnen we, maar dat kan beter, daar moeten we iets op bedenken.” Aan het woord is Robert Kwintenberg, algemeen directeur van Van den Brink Staalbouw. Hij vervolgt: “We hebben gekeken naar de gemeenschappelijke deler van al deze draagconstructies. Hier hebben we vervolgens een concept op uitgewerkt, wat naadloos aansluit op verschillende windgebieden, dakbelastingen, vrije hoogtes, kantoren, mezzaninevloeren en kolomrasters.”

Hét staalconcept voor distributiecentra

LOGISTAAL is hét staalconcept voor distributiecentra. Het is nu mogelijk om direct prijzen af te geven voor de bouw van logistieke gebouwen en om snelheid te creëren in vergunningsfase en uitvoering. In het staalconcept zijn de staalberekeningen met staalconstructies, inclusief alle bouwkundige voorzieningen inbegrepen. Het concept is speciaal ontwikkeld voor bouwers in de logistieke sector, ter vervanging van de traditionele hoofdberekeningen en staalconstructies.

Bewezen kwaliteit

Voor warehouses in Vianen, Amsterdam, ’s-Heerenberg en Venlo heeft Van den Brink Staalbouw de draagconstructies geleverd met het gedachtegoed van LOGISTAAL. Kwintenberg vertelt: ”Onze opdrachtgevers waarderen het enorm dat we naast verbeteringen in draagconstructies ook optimalisaties voorstellen in fundaties en pluvia. We schakelen snel, waardoor een kortere bouwperiode realiseerbaar is met een enorme reductie in de totale bouwkosten.”

Vaste prijzen

De staalprijzen blijven in beweging. Een risico voor ontwikkelaars, bouwers en beleggers. Dat weet Kwintenberg. Hij gaat hier anders mee om: “Omdat we met LOGISTAAL zelf het ontwerp maken, kiezen we voor de meest optimale staalprofilering wat betreft vorm, afmetingen, kwaliteit en hoeveelheid. Wij weten wat de markt doet en wij maken hierover afspraken met onze toeleveranciers. We hebben een deel van onze fabriek speciaal ingericht voor het maken van vakwerkspanten. Ons productieproces is verregaand geautomatiseerd. Je bent specialist, of je bent het niet. Een vaste prijs is een vaste prijs. Je moet niet achteraf komen met allemaal verrassingen. Daar houden mensen niet van.”

Demontage

Kwintenberg is ervan overtuigd dat bouwers een wezenlijke rol krijgen als toekomstige grondstofleverancier. En als je kunt monteren, kun je ook demonteren: “We helpen graag mee om bestaand leegstaand logistiek vastgoed te inventariseren op mogelijkheden voor demontage of herbestemming. Daarbij is ieder pand uniek. Door met elkaar in gesprek te gaan, komt er beweging en kunnen er mooie dingen ontstaan.”

Terugkoopgarantie

LOGISTAAL denkt na over aangepaste eigendomsmodellen, samenwerkingsverbanden met een nieuwe kijk op financiering, terugverdientijden en restwaardes. Dit past helemaal met de op komst zijnde circulaire economie.  Afhankelijk van de vraagspecificatie en uitgangspunten maken ze een passend voorstel voor terugkoop of een andere vorm van hergebruik. “LOGISTAAL is eigenlijk een logisch gevolg op de kernwaardes van onze bedrijfsvoering: ”Gezond verstand gebruiken, flexibel zijn, afspraken nakomen en kwaliteit leveren” besluit Robert Kwintenberg.

Meer informatie, zie :

www.brinkstaalbouw.nl

www.logistaal.nl

Bron: Logistiek Vastgoed Nederland 2017

Overtuigd? Neem nu contact met ons op.

Direct contact met Circulairstaal®? Neem contact op via Whatsapp.